Mysig kvarterskrog med bra mat

Igår var jag på dejt på Smakfullt Kök och Butik i Liljeholmen. På torsdagar har de något som heter 100lappen, som innebär att man får mat och dryck för hundra bagare. Otroligt prisvärt! De brukar ha en kötträtt och en vegetarisk rätt, och det har aldrig varit något problem att få en glutenfri variant. Ganska ofta innehåller rätterna saker som ”pistou” och ”gremolata” som varken jag eller någon jag vet vad det är, det är spännande. Så även denna gång; gratinerad blomkål med bönpistou, halvtorkad tomat och matvetesallad, fast jag fick quinoa istället för matvete. Det var otroligt gott, även om rätten var i minsta laget. Jag fick även Friends of Adam glutenfria knäckebröd innan maten. Jag kan verkligen rekommendera Smakfullt för glutenintoleranta, de har stenkoll och de kan alltid fixa fram någonting. Dessutom är det ett jättemysigt ställe!
20130705-144619.jpg
Nu åker jag till Madrid och sedan Österrike, önska mig lycka till nere på brödkontinenten!

4 tankar på “Mysig kvarterskrog med bra mat

  1. Vilken bra blogg! Kul att få tips på var man kan fika och äta. Jag går också mycket på restaurang, på många ställen är dom jätteduktiga men saknar att kunna beställa glutenfri pasta och pizza som man kan i Italien nästan överallt. Sen är det tråkigt att nästan alla serverar samma bröd. Men det känns som det händer mer och mer:)

    • Jaha visste inte att de var så bra på glutenfritt i Italien! Man kanske skulle ta nästa semester där 🙂 Håller med om att det blir bättre, jag har bara varit glutenfri i två år men det har hänt mycket under den tiden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s