God mat men ingen glutenfri efterrätt på Taverna Brillo

Denna vecka har jag besök från USA, så vi kommer att ge oss ut på en riktig restaurangturné för att visa vilken bra matstad Stockholm är! Vi inledde starkt igår med en sen middag på Taverna Brillo på Stureplan. Denna restaurang är ganska nyöppnad och serverar lite allt möjligt; pizza, svensk mat, italiensk mat, fransk mat…det känns mysigt och lyxigt och kändistätt, men är ändå inte speciellt dyrt. Det fanns en hel del glutenfritt på menyn och det var inga problem att prata om gluten med personalen. Jag beställde helstekt dourade med friterad potatis, det var väldigt smaskigt och mättande. Innan maten bad jag om glutenfritt bröd, vilket glömdes bort. När vi fick in maten bad servitören om ursäkt för detta om kom in med tre skivor härligt Friends of Adam (?) bröd. Bra val!

Image Image

Med efterrätterna var det sämre ställt, de hade massor med fina efterrätter, men det enda jag kunde äta var glass. Jag vill inte ha glass! Glass köper man på Pressbyrån! Jag vill ha en stor fet kaka/tårta/bakelse! Så det var en besvikelse. Annars har jag bara gott att säga om Taverna Brillo för glutenintoleranta.

Efter middagen drack vi drinkar på Linje Tio; de gör sagolika cocktails och bartendern blev väldigt engagerad i oss och berättade historien bakom varje drink vi drack. Imponerande!

2 tankar på “God mat men ingen glutenfri efterrätt på Taverna Brillo

  1. Hahaha * fnissar lite åt glassuttalandet* Helt rätt Emilie! Dem måste ju fixa någon smaskig fet bakelse som alla glutenallergiska kan äta 🙂 stor kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s