Biskvier; den glutenintolerantes öde

Följande dialog utspelar sig säkert tusen gånger i veckan på caféer i detta annars så matintresserade land;

”Har ni något glutenfritt? ”
”Ja…vi har ju biskvier…”
”Suck”

Biskvier är alltså smörkräm på mandelbotten, med choklad ovanpå. Det är jättegott! Iallafall någon gång per år sådär. Det är mer än trist att alltid bli hänvisad till biskvier när man som glutentolerant ska fika.

Jag tycker det är fascinerande att utbudet på caféer inte är bredare; det finns så många konstiga mattrender i Sverige, men såvitt jag vet finns det ingen pågående kaktrend som utforskar de spännande ingredienserna mandelmjöl, bovetemjöl, rismjöl, pumpapuré eller maizena. Varför tar sig inte cafékedjorna, som ändå är experter på bakning, an utmaningen att baka annat än kanelbullar och kärleksmums? Detta är inte ett klagande inlägg, det är ett frågande och förvånat inlägg! Det saknas innovation i Sveriges cafévärld! Caféerna har trillat ner i ett djupt vetemjölshål och måste kravla sig upp och öppna ögonen för de möjligheter som finns. Tips för hur vi kan hjälpa dem mottages tacksamt!

Tack till Café Organic i Täby centrum,  som inspirerade mig att skriva detta inlägg. Önskar dem stort lycka till med biskviförsäljningen!

image

4 tankar på “Biskvier; den glutenintolerantes öde

  1. Pingback: Bra glutenfritt fika på Wayne’s | ute utan gluten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s