God glutenfri jul

God jul! Detta är min tredje jul som glutenintolerant. Julen är köttätarnas och de glutentolerantas högtid, jag brukar skippa de traditionella julborden eftersom det känns som att det bara är en massa charkprodukter och bröd och bullar. Men det finns verkligen juliga saker man kan äta ändå, särskilt om man som jag äter och älskar fisk och skaldjur och snask!

Ett par veckor innan jul var jag på skaldjurs-julbord på Oyster Bar vid Östermalmstorg; jag trodde jag hade dött och kommit till himlen! Istället för glögg fick vi champagne, istället för skinka obegränsat med hummer, krabba, ostron, räkor osv…jag har nog aldrig ätit så gott!!! Av ca 50 rätter var det bara en eller två som innehöll gluten. Fantastiskt! Synd att utrymmet i magen tar slut efter ett tag, man skulle haft fyra matsäckar som en kossa.

Jag har också ätit julig frukost på Nybrogatan 38, de har underbar risgrynsgröt med skummad mjölk och kanel. Och en hel del andra glutenfria och goda frukostar.

På julafton åt jag sill, strömming, lax, långkål, brysselkål, Jansson med glutenfritt ströbröd, glutenfritt julbröd (recept från Nytt bröd), glutenfria pepparkakor (recept från Friends of Adam), glutenfria lussekatter (improviserat och ganska misslyckat recept som jag ej vill dela) och mer julöl än vad min gluten-dietist hade godkänt. Men är det jul så är det! God glutenfri jul!!!!
image

image

1 tanke på “God glutenfri jul

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s