Hamburgarhysteri

Flippin Burgers öppnade på Kungsholmen för knappt två år sedan, och hela Stockholm blev helt bananas och började käka en massa hamburgare och milkshakes. Nu har de flyttat till Odenplan och har börjat severa glutenfritt hamburgerbröd, vilket min snälla läsare Anna uppmärksammade mig på! Jag är kanske inte rätt person att bedöma hamburgare eftersom jag varken äter kött eller bröd. Men jag är absolut helt rätt person att recensera glutenfria vegetariska hamburgare!

Vi kom till Flippin Burgers 17.25 på en fredag, och möttes av en kompakt vägg av människor som stod och väntade på bord. Oj, tänkte jag, det måste verkligen vara enastående dethär. Det finns ju en Burger king bara fem minuter bort! Som tur var åt folk upp ganska snabbt så vi fick bord efter ungefär 45 minuter. Eller bord var det inte direkt, vi fick sitta vid baren och äta medan folk beställde öl över våra huvuden. Jag blev så stressad av denna restaurangmiljö att jag tappade en hel korg med pommes i knät och i handväskan. Bra att ha som färdkost på vägen hem!

Det är verkligen burgarna som är i fokus på detta ställe; det finns typ fem sorter att välja mellan plus en vegetarisk variant. Den är gjord på kidneybönor, solrosfrön, cassavamjöl och chipotle. Den är fri från både gluten, ägg, mjölk och nötter, den intoleranta befolkningen tackar för detta! Burgaren var god tycker jag, men om jag ska ge lite konstruktiv kritik tror jag att de skulle behöva brassa på lite med chipotlen för mer smak. Det glutenfria brödet var helt OK, tror att det var Friends of Adams. Pommes frites var precis likadana som de på McDonals vilket jag tyckte var lite mystiskt, varför göra kvalietsburgare och servera med sunkiga pommes? Känns lite som att äta tryffelparmesan på frukostmackan eller ha ostron i en fisksoppa.

En annan viktig del av Flippin Burgers profil är milkshakesen, som är gjorda på Ben and Jerrys glass. Jag skulle vilja varna de som är extra känsliga för gluten för dessa, eftersom de använder samma skopa för alla glassar och många av glassarna innehåller ju mjöl. Jag vågade iallafall inte prova dem.

För att sammanfatta kvällen; det var verkligen trevligt att äta en hamburgare för första gången på 15 år, men min mat var inte riktigt värd väntan eller den stökiga miljön. Kanske blir situationen annorlunda om man äter kött; köttburgarna såg väldigt saftiga och fina ut. Jag känner ändå att Flippin Burgers har gjort ett otroligt bra jobb med att erbjuda mat till folk med specialdieter och samtidigt behålla en slimmad miljö, det ska de verkligen ha beröm för. När hajpen har lagt sig kanske man kan slinka in på en spontan glutenfri hamburgare, utan att det blir ett helkvällsprojekt!

Image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s